Americký veľvyslanec R.M.Vallee dnes navštívil Zemplín

07.11.2005 Humenné

Humenné 7. novembra (TASR) - Spoznať mestá Zemplína, život obyvateľov v nich a spoločensko-ekonomické pomery bolo cieľom pracovnej návštevy amerického veľvys...
Humenné 7. novembra (TASR) - Spoznať mestá Zemplína, život obyvateľov v nich a spoločensko-ekonomické pomery bolo cieľom pracovnej návštevy amerického veľvyslanca na Slovensku J. E. Rodolpha M. Vallee v Humennom.

Veľvyslanec zároveň mapuje možnosti ako pomôcť ekonomickému napredovaniu jednotlivých slovenských regiónov. Informácie má aj o priemyselnom parku v Humennom. Tamojší primátor Vladimír Kostilník požiadal veľvyslanca o pomoc pri získavaní zahraničných investorov. Spoločne sa dohodli, že 18. novembra navštívi humenský Klub podnikateľov zástupca amerického fondu, ktorý predstaví možnosti získavania finančných zdrojov zo zahraničia.
Po kontakte s rómskou komunitouM. Vallee potvrdil, že je potrebné hľadať cesty na jej začlenenie do pracovného procesu. Počas krátkeho brífingu uviedol, že snaha však musí vyjsť od Rómov samotných.
Veľvyslanec potvrdil, že v nadchádzajúcom období navštívi nielen ďalšie slovenské mestá, \"ale aj futbalové štadióny\".
Okrem Humenného dnes zavítal aj do Sniny a Vranova nad Topľou.
 

Vyberte región

mark